Jouw kracht, Jouw natuur. Aan de slag met jezelf.

“kom weer in je kracht te staan door resultaatgerichte wandelcoaching.”

Mijn werkwijze

Tijdens het wandelcoachtraject richten we ons op jouw specifieke coachvraag. Daarbij maak ik gebruik van de volgende uitgangspunten en oefeningen.

Jezelf waarderen: accepteren waar je staat
Jij bent geliefd en de ander is geliefd, maar soms ervaar je dat niet. De mate waarin je jezelf waardeert en accepteert, speelt een grote rol in hoe je verhoudt tot andere mensen. Dat kan in je werksituatie zijn, maar ook privé. Je mag dus in de eerste plaats weer leren om jezelf te waarderen.

Een leefstijl die bij je past
Je hebt in je leven bepaalde leef- en eetgewoontes opgebouwd, bewust en onbewust. Het is goed om hierbij stil te staan, zodat je je bewust wordt van wat jouw leefstijl is. Dan kun je vervolgens besluiten of je iets wilt veranderen of dat je op een bepaald gebied verder wilt groeien.

Hoop, geloof en liefde
Positief in het leven staan, begint bij het durven hopen en dromen over een positieve toekomst. Jouw persoonlijke geloofsovertuiging speelt hierin een belangrijke rol. Wanneer je deze niet (bewust) hebt, bied ik je de ruimte om te onderzoeken welke uitgangspunten en principes jou houvast kunnen bieden.

Ontdek jouw liefdestalen
Iedereen heeft een eigen en specifieke manier om te voelen en weten dat hij of zij geliefd is, dit zijn de zogeheten vijf liefdestalen. Deze liefdestalen zijn bedacht door de Amerikaanse relatietherapeut en grondlegger Gary Chapman. Volgens hem uiten mensen hun liefde aan elkaar in verschillende talen. In het coachingstraject ontdek je je eigen liefdestaal.

Voor singles: jezelf open stellen
Om iemand te ontmoeten, moet de ander jou wel kunnen ‘zien’. Om tussen de mensen die je dagelijks ontmoet de persoon te zien die er voor jou uitspringt, is het enerzijds nodig dat je actie onderneemt en anderzijds dat je vrij bent van blokkades. Jij mag weten wie jij bent, jezelf accepteren zoals je bent en staan waar je staat.

Kennismaken met ByIrmgard om de mogelijkheden te ontdekken
ZULLEN WE KENNISMAKEN?

Wanneer mijn verhaal jou aanspreekt, je ervaart herkenning of een vertrouwd gevoel, dan nodig ik je uit om contact met mij op te nemen voor een kennismakingsgesprek.

Meer over mij Irmgard bij het water vooruitkijkend

In de buitenlucht

De coaching vindt altijd wandelend plaats in de buitenlucht, ongeacht het weer ;) De wandelingen duren 1,5 uur per coachsessie, meestal in het Kralingse Bos (Rotterdam). Op verzoek kan het ook op andere locaties.

Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we de coachvraag en welk pakket daar het beste bij past. Dit gesprek kan al wandelend, maar het kennismakingsgesprek kan ook telefonisch of digitaal. Vervolgens start jouw wandelcoachtraject. Elke wandeling is resultaatgericht, omdat je bij aanvang aangeeft wat de wandelsessie je gaat opleveren.

Opbouw van een wandeling

  • We starten elke wandelsessie met een basiswandeling. Die helpt je bij jezelf te komen: stap uit je hoofd en neem je omgeving bewust waar.
  • Daarna gaan we al wandelend met jouw coachvraag aan de slag. Per keer doe je een passende oefening die jou verder helpt om inzicht in jezelf te krijgen. 
Jouw kracht, Jouw natuur. Aan de slag met jezelf.

Jouw kracht, Jouw seizoen

Het doel van resultaatgerichte wandelcoaching is dat jij weer in je kracht komt te staan. Tijdens een wandeling in de winter zag ik eens een kale boom, volledig gesnoeid en zonder blad. Deze boom was nu kaal, maar in de zomer zou hij weer levendig en stralend groen zijn. Het was echter precies het tegenovergestelde van wat ik op dat moment zag. Aan de buitenkant kon ik niet de levenskracht van de boom zien, maar de kracht en schoonheid zat er wel degelijk in.

Dit besef sluit aan bij wat ik doe met wandelcoaching. Het kan zijn dat je je in een seizoen van kaalheid en dorheid bevindt, je loopt op de een of andere manier vast in je leven. Aan de buitenkant lijkt er niet veel leven te zijn, maar in jou liggen kracht en schoonheid verborgen. En die mogen weer tevoorschijn komen!

Tijdens het wandelen bied ik jou een actief luisterend oor. Ik stel de vragen die je helpen om jouw winterseizoen, jouw proces, door te komen, zodat je uiteindelijk kunt stralen in je zomerseizoen.

Ervaringen

Met wandelcoaching by Irmgard ben je op een ontdekkingsreis in de natuur. Je ontdekt de schoonheid van de natuur, maar ook de schoonheid binnen in jou. Connecting with nature while connecting within.

Zenaida

"Ik was wel nieuwsgierig geworden naar deze vorm van coaching. Tijdens onze wandeling stormde en regende het, eerlijk gezegd genoot ik ervan. Het geluid van de wind in de bomen, het woeste water van de Kralingse Plas. Heerlijk!  En ook de gesprekken tijdens de wandeling deden me goed. Het was fijn om mijn hart te delen over single zijn. Irmgard luisterde, dacht mee en hielp me echt verder. Al wandelend bad ze voor me en ze kreeg een beeld dat duidelijk maakte wat God wilde doen. Mocht je op zoek zijn naar een coach, of je nu single bent of niet, dan raad ik zeker Irmgard aan!” 

Sanne

Ze stemde de oefeningen af op mij op het moment. Niet een vooraf bedacht iets maar een naar het moment aangepast plan. Ze luisterde goed en vatte goed samen wat ik zei. Ook de rust die ze nam, de pauzes of het even stilstaan op een mooie plek. Dat ervaarde ik als erg prettig!

Jamy

Laatste nieuws ontvangen?